60 млн.лв. за ден спечелиха олигарси от препродажба на ток от АЕЦ Козлодуй

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Вчера АЕЦ продаде на търг 300 Мегавата от 01-10 до 31-12-2021 г. на цена 237.27 лв. за мегаватчас. От грижа за малките и средните производствени предприятия!

Те са над 350 хиляди и разбира се нито едно такова предприятие никога не пазарува на борсата, защото потребява електроенергия от понеделник до петък от 8:00 до 18:00 часа, а на борсата продават в пакет за три месеца от 0 до 24 часа и в събота и неделя, че и на Коледа. Какво точно да го прави този ток едно предприятие или училище, даже и да преодолее голяма административна и финансова тежест, регистрира се на борсата , участва в търга и спечели 1 мегават (по-малко не може)? А то потребява половин мегават и то само през деня и в делник.

През останалото време енергията в торби ли да я събира? Толкова ли е трудно за разбиране, та Премиер, Министър на енергетиката, БЕХ, АЕЦ, и т.н. не могат да загреят реотана?!? Е, на вчерашния Търг се явиха 8 производствени предприятия с непрекъсваем цикъл и купиха 25% от предлагането количество. Останалите 75% ги купиха двадесетина чужди и наши търговци на средна цена 237 лева, и ги продадоха за утре например за 328 лева за мегаватчас пак на нашата борса но на др.сегмент. АЕЦ пропусна да спечели едни 60 млн.лв.(при тези цени за Q4), а няколко търговци се обогатиха с тези милиони. И това под знамето на грижата за малкия и среден бизнес!!! Вместо тези пари да се акумулират в АЕЦ и да послужат за компенсиране на същия този малък и среден бизнес“, съобщи шефът на АИКБ Васил Велев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар