61 865 седмокласници трябва да се явят на националното външно оценяване

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По данни към 25 февруари 2021 г., учениците в седми клас, които следва да се явят на изпитите от националното външно оценяване през тази учебна година, са 61 865. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Изпитът по български език и литература ще се проведе на 16 юни, а два дни по-късно е препитването по математика. С двата резултата седмокласниците ще кандидатстват в езиковите и професионални гимназии.

На въпрос МОН ще намали ли учебния материал, включен в държавните зрелостни изпити в 12-и клас и в националното външно оценяване в седми клас, както това беше направено през миналата учебна година – заради пандемията и онлайн обучението, от пресцентъра на ведомството отговориха, че “Министерството на образованието и науката ще вземе оптимално решение каква част от учебното съдържание ще се включи в изпитните материали през тази учебна година на по-късен етап, след като проучи и се съобрази с различните темпове на преподаване в училищата”.

“Твърде рано е за оповестяване на такава информация, тъй като до края на учебната година и до провеждането на изпитите има още много учебно време. Винаги сме били водени от разбирането, че на изпитите е необходимо да се създадат условия учениците да покажат в максимална степен уменията, които са придобили в хода на обучението не само през конкретната учебна година, а през целия етап, и готовността си да ги прилагат в практически ситуации”, казаха още от МОН.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар