Байдън заяви, че е готов да защити

70% от американците не искат отново Байдън

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Одобрението към президента на САЩ падна до 38%

Почти толкова не желаят да видят и Тръмп през 2024 г.Над половината избиратели желаят нов, умерен кандидат


Ново социологическо проучване на университета “Харвард” установи, че 71 процента от американците не искат президентът Джо Байдън да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., съобщи електронното издание “Нешънъл Интерест”.

Само 29 процента от анкетираните са заявили, че смятат, че Байдън трябва да се кандидатира, според анкета, проведена на 28 и 29 юни.

От тези, които смятат, че Байдън не трябва да се кандидатира за втори мандат, 45 процента казват, че е защото е лош президент, 30 процента, защото е твърде възрастен, а за около една четвърт от допитаните “е време за промяна”.

Само 30 процента от демократите са заявили готовността си да гласуват за Байдън на първичните избори за президент на Демократическата партия.

Проучването пита дали Байдън е “психически годен да служи като президент на Съединените щати или имате съмнения относно годността му за поста”. Шестдесет процента от анкетираните са заявили, че имат съмнения относно годността на Байдън.

Общият рейтинг на одобрение на Байдън остава нисък, само 38 процента. Само 28 процента одобряват неговото справяне с инфлацията и само 32 процента казват, че той върши добра работа в икономиката.

Въпреки това 61 процента от американците не искат да видят бившия президент Доналд Тръмп да се кандидатира за президент и през 2024 г. Само 39 процента от анкетираните са казали, че той трябва да се кандидатира отново.

Тридесет и шест процента от участниците в анкетата, заявили, че Тръмп не трябва да се кандидатира, казват, че това е, защото той е непостоянен, докато 33 процента смятат, че би разделил страната.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар