7010 лв. бонус от храната на инвалидите си писала кметицата от ДБ на Район Красно село

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невероятен отзвук придоби скандалът с присвояването на пари по европроект за осигуряване на храна на възрастни хора и инвалиди от петима души в администрацията на Район Красно село, които са се писали „управляващи” по дейност, за която им се плащат заплати, са взели бонуси общо 41 000 лв.

От тях 7010 лв. си е писала сама кметът Росина Станиславова – независим граждански кандидат, подкрепен от Демократична България, която се разграничи от нея.

Той избухна на заседанието онлайн на финансовата комисия на общината. Поради публичността, Станиславова нямаше възможност да удържи вечната си тактика да пасува и да не осъществява контакт.

Станиславова беше избрана като политически подкрепен граждански кандидат, за да се справи с един от най-болезнените проблеми в района, а именно застрояването.

Не са отбелязани особени резултати в тази посока – строителството си продължава, прокопават се без ред и без последващо запълване улиците в района, безразборно никнат нови сгради, често без елементарни условия, като например паркинг и налични места по тесните улици за оставяне на повишаващото се количество коли.

Проблем има и с ужасното състояние на улиците в района, вследствие на несекващото строителство и навлизащите тежки машини. Например в Борово: ремонтът на ул. Подуево недалеч оттам, направен през есента от нея вече има нужда от нов ремонт – зеят кратери. Двукратно се ремонтира в нейния мандат – и все неуспешно, греят нови дупки, и ул. Невестина Скала. Поради липса на координация между общинските служби, още една улица в зоната – ул. Солун, за 6 месеца се ремонтира два пъти.

Но да се върнем на казуса, който разбуни духовете, както го обяснява бившият общински съветник, ексдепутатът Георги Кадиев като вече извънполитически безпристрастен наблюдател и доказан финансист:

Район Красно село получава 365 хил.лв. по европроект Патронажна грижа за възрастни и за лица с увреждания и ги разпределя на 510 души, средно по 715 лв. на човек. Петимата “управляващи” програмата получават 41 хил.лв., средно по 8 200 лв. на човек, или 11 пъти повече от нуждаещите се от помощ възрастни и лица с увреждания.

Петимата “управляващи” са назначени от кметицата на Район Красно село, самата тя се самоназначава като един от петимата на половин работен ден да “управлява” проекта, за което взима общо 7 010 лв.

Да напомня, тези пари са за по-добра храна на възрастни и хора с увреждания, които разчитат на социалния патронаж.
Тази кметица нито е готвила, нито е разкарвала храната до тези хора, нито е отделяла и по 4 минути на ден за този проект, да не говорим за 4 часа. “Управляващата” кметица всъщност е от опозицията на сегашното управление.

Ето такива идиотии карат хората да стигнат до заключението “хвани единия, удари другия”. Така никога няма да сменим ГЕРБ. И по-лошото, няма да има никакъв смисъл да ги сменяме”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар