72-годишният външен министър на Люксембург тръгва на собствен Тур дьо Франс

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

72-годишният външен министър на Люксембург Жан Аселборн, който е и запален колоездач, потегля днес на поредна самостоятелна колоездачна обиколка на Франция, тръгвайки от град Шенген – символ на свободното движение на хора в Европейския съюз, предаде Франс прес.

„Тръгването от Шенген е един символ, но липсва решимост за запазване на този символ“, призна министърът преди заминаването си и добави: „Десет от 26 държави членки продължават да налагат ограничения по границите, които възпрепятстват свободното движение“.

„Свободата на придвижване продължава да се изпарява, и ако Европейската комисия, пазителка на европейските договори, не се намеси, за нашите деца ще остане един деформиран Шенген, където ограниченията ще бъдат принцип, а свободното движение – изключение“, предупреди Аселборн.

Това ще бъде седмата поредна колоездачна обиколка на Франция за люксембургския външен министър Аселборн. Той заема поста първи дипломат на Великото херцогство от 2004 г. и е човек, известен с прямотата си, и е популярна политическа фигура в Люксембург, отбелязва АФП.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар