77% от демократите в САЩ вярват, че страната ще е по-добре, ако бъде по-социалистическа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Завоят на Демократическата партия на САЩ наляво има силна подкрепа от избирателите либерали, но той би довел фракцията до загуба на президентските избори през 2020 година, пише електронното издание на вестник Washington Examiner, като се позовава на последната анкета на Public Opinion Strategies, цитирано от “Фокус”. 

Докато 77% от демократите вярват, че страната ще е по-добре, ако бъде по-социалистическа, мнозинството от гласоподавателите не считат, че това е така (51% срещу 45%), показват данните от изследването.

Въпросът бе вкаран в дебата за изборите през 2020-а от президента на САЩ Доналд Тръмп, който заяви в своята реч “За състоянието на Съюза”, че “Америка никога няма да бъде социалистическа страна”.

Оттогава, потенциалните кандидати за президент от Демократическата партия имат проблеми със защитата на плановете си за предоставяне на безплатни услуги като здравеопазването и образованието, както е в социалистическите държави.

Някои, като например губернаторът на Вирджиния Тери Макаулиф, предупредиха, че САЩ не могат да си позволят да направят безплатни тези услуги.

Новото проучване установи, че ключовите колебаещи се групи, от които и двете страни се нуждаят за изборите през 2020 г., не подкрепят социализма.

“Значителна част от ключовите колебаещи се групи за гласуването през 2020 г., като белите жени в предградията (40% са съгласни / 57% не са съгласни), гласоподавателите в 20 ключови президентски щата (42% са съгласни / 54% не са съгласни) и избирателите от предградията (41% са съгласни / 56% не са съгласни ) всички не са съгласни с това изявление”, обясни анализатор на Public Opinion Strategies.

Респондентите са помолени да оценят тази позиция: “Страната ще бъде по-добре, ако нашите политическа и икономическа системи бяха по-социалистически, включително ако данъците за богатите бяха по-високи, за да се плаща за социални програми и за национализирането на здравеопазването, така че то да е управлявано от правителството, което също ще преразпределя богатството”.

Подкрепата на Демократите за социализма изглежда дълбока. Например, Нюхаус установи, че 80% от “осъзнатите” демократи (представляват 22% от електората) смятат, че страната ще бъде по-добре политически и икономически, ако е по-социалистическа. В обяснението към анкетата се казва, че “потенциалните избиратели в първичните избори на Демократическата партия са дори по-категорични в подкрепата си за тази позиция”.

Други ключови изводи от анализа на Newhouse за социализма: Разстоянието между партиите по този въпрос е по-скоро като пропаст. Демократите са съгласни с идеята, че страната ще бъде по-добре, ако политическата и икономическата системи на САЩ са по-социалистически с впечатляващите 77% на 19%, докато Републиканците (14% за, срещу 83% против) и независимите (37% до 56%) категорично не са съгласни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

  • САЩ, ще са по- добре, ако се покаят за мерзостта си и се върнат към Всемо, Святия, Праведния и Справедливия Бог !!!

  • Доган на какво отгоре иска гласове??? Този престъпник огдавна трябваше да е изгнил !!! Кой е Доган – подлец, измамник и нахален педал !!!

Вашият коментар