8 знака за духовно пробуждане

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво е духовно пробуждане? Има ли как да разпознаете дали преминавате през него? Вижте 8 знака за духовно пробуждане.

8 знака за духовно пробуждане

Няма точно определение за духовното пробуждане. Но може да се опише като процес, по време на който сте осъзнали връзката си с всичко около себе си. Разбирате, че не сте просто наблюдатели, а участници, част от безкрайна верига от безброй елементи. Духовното пробуждане ви прави по-осъзнати, по-смирени и скромни, помага ви да се вглеждате в дълбочина и да търсите истинския смисъл – и привиден, и скрит.

 

1. Наблюдавате своите модели

Един от първите знаци за духовно пробуждане е наблюдението. Започвате да забелязвате своите мисли и действия, да разсъждавате. Може би досега сте живели на автопилот, но изведнъж осъзнавате как всичко, което вършите, има своето отражение върху всичко около вас.

Ето някои въпроси, които може би си задавате:

  • Наистина ли се ядосвам толкова често?
  • Защо винаги се сравнявам с другите?
  • Защо не ми се става от леглото сутрин?
  • Защо губя мотивация да работа?
  • Защо се храня по този начин?

 

2. Усещате, че сте свързани

Ако усещате, че сте свързани със света и хората около себе си, вероятно преминавате през период на духовно пробуждане. Ето как може да се прояви усещането за свързаност:

  • Интересувате се от проблемите на общността си, търсите начини да помогнете.
  • Опитвате се да видите света през очите на другите хора.
  • Имате повишено внимание към другите същества на планетата.
  • Мислите как вашите действия днес ще се отразят на бъдещите поколения.

 

3. Отказвате се от зависимостта 

Знак за духовно пробуждане е, ако се откажете от зависимостта си с нещо/ някого, които са ви определяли. Пример: Определяте се като успял човек, защото притежавате кола на определена стойност. Или мислите, че сте по-добър от някого, защото имате по-висока образователна степен. Духовното пробуждане ви помага да се чувствате успели заради собствените си постижения и личното си усещане, а не на база сравнение или защото някой ви го е казал.

окови, свобода

 

4. Намирате вътрешен мир

Намирането на вътрешен мир не означава, че в живота ви няма да се случват негативни неща или че това ще спре да ви тревожи. Но вътрешният мир ще ви помогне да уравновесите емоциите си и да ги приемате, без да получавате кризи.

 

5. Интуицията ви се засилва

Случвало ли ви се е да помислите за някого и той да ви звънне или да го срещнете на следващия ден? Това е само един от примерите за интуиция. При духовно пробуждане започвате постепенно да различавате тези малки скрити знаци в ежедневието и да им вярвате повече.

 

6. По-състрадателни сте

Състраданието е емоция, при която разбирате и дори изпитвате същите емоции като човек около себе си. Дори буквално думата означава „да страдате със“. Знак за духовно пробуждане е да забелязвате и разбирате емоциите на другите, дори да опитват да ги прикрият. 

състрадание

 

7. Не се страхувате от смъртта

В модерното общество често не се гледа на смъртта като нещо нормално. Тази тема се избягва и за нея се говори със смесица между страх и отрицание. Когато преминете през духовно пробуждане, ще осъзнаете тленността си и ще приемете мисълта за смъртта като нещо нормално. Не задължително приятно или не, просто нормално.

 

 

8. Говорите, мислите и действате истински

Повечето хора носят маска, а вие? Държите ли се различно с приятелите от училище, с колегите, пред шефовете или около семейни приятели? Слагате ли маска, ако срещнете хора, които не са ви приятни? Духовното пробуждане премахва нуждата от маски, от фалш и преструвки. Държите се еднакво с всички, разбира се, без да прекрачвате границата на добрия тон.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар