86-годишна лекарка работи на 3 места, за да осигури бъдещето на внука си

86-годишна лекарка работи на 3 места, за да осигури бъдещето на внука си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекарка на 86 г. работи на три места, за да осигури бъдещето на внука си. Възрастната жена се грижи за него от две години след смъртта на дъщеря си, предава bTV.

Доктор Латинка Цветанова е физиотерапевт с близо 60 години стаж. Работи в монтанската болница “Свети Георги”, в местната поликлиника и към филиала на Спешната помощ в Чипровци.Преди две години дъщеря ѝ издъхва пред очите на детето си. Оттогава тя поема грижите за него.


“Искам да оставя на детето пари, защото… кой ще му дава, като аз умра? Аз съм на възраст, всеки момент мога да си отида”, казва лекарката.

Доктор Цветанова навършва осемдесет и шест години преди седмица. Но не годините й тежат, а липсата на достатъчно време за внука.

“Тя всъщност ни помогна в един труден момент, в който доктор Данаилов имаше здравословни проблеми и тя пое неговите задължения и след това ние я оставихме на работа. И мога да кажа, че тя ще работи при нас, докато тя има желание”, обясни Владимир Минчев, мениджър на МБАЛ “Св. Георги”.

След поредната смяна в болницата доктор Латинка Цветанова ще поеме към следващото си работно място. И така – докато може.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар