9-месечният Алекс, спасен от хиляди българи, написа писмо до дядо Коледа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

9-месечният Александър-Робърт, чийто живот бе спасен благодарение на хиляди добри българи, посреща първата си Коледа с трогателно писмо до добрия старец, пише dir.bg.

„Скъпи Дядо Коледа,

Понеже не мога все още да пиша, помолих мама да ми помогне. Това е моята първа Коледа, единствено искам да съм жив и здрав. Всички, които ми помогнаха да оздравея, да са живи и здрави, да се обичат и да се радват на живота. Искам да им благодаря, че ми подариха най-големия подарък – Бъдеще. Също така искам и всички деца по целия свят да са щастливи, усмихнати и здрави. Весели и светли празници!“

На 29 юни родителите на новороденото момченце – Роксана и Божидар Ангелови помолиха за помощ в социалните мрежи. Александър-Робърт се ражда на 8 март, а само два месеца по-късно е приет по спешност в болница с мозъчен кръвоизлив. Момченцето е оперирано, а дни по-късно е траспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Там родителите чуват ужасяваща диагноза – синът им има вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища). Единственият шанс за живот на детето е спешна чернодробна трансплантация. Офертата от германска болница е непосилна – 530 000 лева.

След призива на отчаяните родители обаче хиляди откликнаха и дариха необходимите средства. Александър-Робърт бе опериран, а донор стана баща му. Днес момченцето и родителите му все още са в Германия, тъй като до пролетта Алекс трябва да бъде под наблюдението на лекарите, макар и вече да не е в болницата.

„Благодаря за подкрепата на всички, на хората, които помогнаха на Алекс да е тук с нас, да прекара първата си Коледа. Нямам думи да го опиша. Нямам думи да опиша колко много сме им благодарни! А на всички хора в България и по света искаме да им кажем – бъдете позитивни. Чудеса се случват. Ето, на нас ни се случи едно“, заяви майката

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар