9 растения, които пазят дома от негативна енергия

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кои са саксийните растения, които ще предпазят дома ви от негативна енергия, ще ви помогнат да прочистите ума си и да привлечете благоденствие? Вижте кои 9 растения ще пазят дома от негативна енергия

9 растения, които пазят дома от негативна енергия
 © iStock

1. Спатифилиум 

Наричат спатифилиума още лилия на мира. Смята се, че спатифилиумът пази дома от негативна енергия. Това лесно за отглеждане цвете пречиства въздуха и неутрализира вредните газове в дома. Смята се, че засилва положителната енергия. Някои хора дори слагат спатифилиум в спалнята си, за да имат по-спокоен сън. Други пък подаряват цветето в ранните етапи на бременността, за да преминат деветте месеца спокойно.

 

спатифилиум

 

2. Евкалипт

Евкалиптът е растение, което обикновено се слага в стаи, в които влизат много хора. Смята се, че пречиства от негативна енергия. Други пък взимат евкалипт, ако са в конфликт с други членове на домакинството, за да успокоят вибрациите и да пречистят от лошата енергия. Евкалиптът помага за премахване на енергийни блокажи – и у дома, и при хората.

евкалипт

 

3. Розмарин

Вземете си розмарин за дома, ако често чувствате прекомерна умора, изнервени сте и избухвате без повод. Сложете саксия розмарин в дневната, където най-често се събира цялото семейство. Той помага за отпускане след дълъг ден. Розмаринът ще предпази дома и семейството ви от разпространение на лошата енергия. Освен това е доказано, че пречиства въздуха у дома.

 

4. Жасмин

Смята се, че жасминът привлича положителната енергия и така неутрализира негативното в дома, а и у човека. Жасмин у дома ще ви помогне да заздравите връзката с партньора и децата си. 

жасмин

 

5. Алое вера

Алое вера е растение, което вероятно познавате заради медицинските и разкрасителни свойства. Но Алое вера е растение, което да сложите в дома си, ако искате да се отървете от негативната енергия или да отблъснете лошия късмет, който ви преследва. Любопитен факт е, че ако средата в дома ви е прекалено токсична (в буквалния смисъл), ще забележите кафяви петна по алоето.

Освен че отблъсква негативната енергия, Алое вера може да се постави в спалнята, за да подобри съня ви.

 

6. Орхидея

През последните години орхидеята стана любимо цвете за дома, защото се отглежда лесно и има нежна и екзотична красота. Но малцина знаят, че орхидеята е цвете, което помага за привличане на положителната енергия и засилва романтичните вибрации. Смята се, че орхидеите помагат за премахване на енергийни блокажи, препятствия и проблеми в любовта и внасят спокойствие в дома. Освен това нощем орхидеите отделят кислород, което ги прави идеално допълнение за прозореца на всяка спалня.

 

7. Кактус

Кактусите имат екзотична красота и се гледат много лесно. Затова и мнозина обичат да ги отглеждат. Но кактусите имат силни магични свойства. Смята се, че отблъскват негативната енергия.

кактус, енергия, офис

Затова сложете поне 1 кактус в стаята, в която влизат най-много хора. Мнозина избират мини кактус за бюрото в офиса, за да създадат около себе си защитно поле от лошите очи на колегите. 

 

8. Дърво на живота

Това растение има много наименования. Наричат го най-често дърво на живота или използват латинското му име – красула овата. Смята се, че във всеки дом трябва да има поне по едно дърво на живота. Освен че абсорбира негативната енергия, дървото на живота привлича късмета и парите към дома.

дърво на живота

 

9. Босилек

Босилекът е символ на любов и просперитет, свързва се с плодовитост. Освен това се смята, че саксия с босилек ще предпазва дома и неговите обитатели от лоши очи, като отблъсква негативната енергия.

босилек в саксия

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар