90 на 100 от протоколите с грешки, някои връщали и по два пъти

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към 1 ч в 23-ти РИК сме приели 140 протокола от общо 654 секционни избирателни комисии. Това съобщи на брифинг секретарят на РИК Полина Витанова.

Не става бързо приемането, при над 90% от тези приети протоколи се налага поправяне на очевидните фактически грешки. Всеки случай е различен, но отнема повече от един час, допълни Витанова и обясни, че някои са връщани и по два пъти.

От обработените до момента 140 комисии 61 са такива, свършили много по-рано от осем вечерта – главно подвижни секции за хора с увреждания и за карантинирани.

Г-жа Мая Манолова е кандидат за депутат и в това си качество тя няма право да присъства на обработването на протоколите в “Арена Армеец”, обясни Витанова.

По-рано Манолова съобщи на брифинг, че Никола Вапцаров, кандидат за народен представител от листата на “Изправи се! Мутри вън!” “буквално е бил изхвърлен с полиция от зала “Арена Армеец”, защото е поискал да види как става приемането на протоколите и след това как се вкарват в базата на “Информационно обслужване”.

“Ще влезем вътре и ще предаваме на живо от вътре как се приемат протоколите от Секционните комисии. Информацията ни е, че отново се готви похищение на вота”, закани се тя.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар