96 ден на протести: Чужд евродепутат пристига за “Велико народно въстание 5”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

96-та поредна вечер на протест в София. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор, въвеждане на електронно и машинно гласуване, реформа в съдебната система.

Движението по булевард “Цар Освободител” бе блокирано от демонстранти и камиона с озвучителна техника в участъка до ул. “Княз Александър Първи”. Пространството в т.н. “триъгълник на властта” се озвучаваше от рок музика.

На издигнатата платформа на площад “Независимост” организаторите на протеста от т.н. “Отровно трио” отправиха своите послания и призиви за постоянство и търпение на всички протестиращи до постигане на основните искания.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира заявената стачна готовност на полицейския синдикат заради липсата на увеличение на заплатите в МВР. Хаджигенов заяви, че “Отровното трио” ще подкрепи полицаите в техните искания.

Това е един протест, който ние ще подкрепим, защото всички ние, заедно, повече от 3 месеца сме тук и сме обединени от различни неща. Сега те се борят за хляб. По-голямата част от нас тук нямаме проблеми с хляба. Ние имаме морален проблем. Тук е обединението между моралния протест на тези хора и гладния протест на тези хора, защото те са гладни! Тук сред нас почти 100 дни има хора със всякакви цели, така че ние сме заедно. Целта е една. И тя е оставка“, допълни адвокатът.

От “Отровното трио” съобщиха, че в петък, 16-и октомври, когато е предвидена акцията “Велико народно въстание – 5” ще говори евродепутат, който подкрепя протестите в България. Те не казаха името му, но уточниха, че не е българин.

Минути след 21 ч. протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост, като блокираха кръстовището.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар