A1 спира собствената си музикална стрийминг услуга A1 Xplore Music

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

A1 спира своята музикална стрийминг услуга A1 Xplore Music. Това се случва малко повече от две години след старта на приложението, което трябваше да бъде алтернатива на Spotify и TIDAL. 

От 1 септември А1 вече не приема нови регистрации за A1 Xplore Music, а функционирането на услугата за настоящите ѝ ползватели ще продължи до 30 септември. 

От оператора коментираха за nixanbal.com, че приложението спира да се предлага в настоящия си вариант от всички компании, които са част от A1 Group. В същото време А1 ще търси платформа, която да отговаря по-добре на нуждите на потребителите в Европа. 

“A1 Group и в частност А1 България разглеждат различни възможности да предложат нови услуги за музикален стрийминг и да продължат своето партньорство с музикалната индустрия в региона”, казват от А1.

За момента операторът не споделя дали има преговори с друга компания, но музикалните услуги за стрийминг стават все по-популярни в България и е много вероятно в близко бъдеще да бъде предложен заместител. Останалите телекоми у нас също имат такива в плановете си – TIDAL при VIVACOM и Deezer при Теленор.

Сред възможните варианти са шведите от Spotify, с които до момента никой български оператор не може да стигне до споразумение, но в Австрия местният А1 предлагаше тарифни планове с безплатен трафик и към тази услуга.  

Междувременно А1 започна да информира клиентите си за спирането на A1 Xplore Music чрез SMS.

A1 Xplore Music

Припомням ви, че A1 Xplore Music стартира през 2018 г., покрай ребрандинга на Мтел като А1, с приложение за Android и iOS с месечна такса от 1.99 лв. Услугата залагаше на голям музикален каталог, като акцент бяха българските изпълнители, включително от жанра поп-фолк. Да, вероятно се сещате за онази реклама с Кристиян и “срамния” му плейлист. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар