ADATA Premier ONE SDXC UHS-II

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Серията карти памет Premier ONE на ADATA се предлагат на пазара вече от няколко години, като това са най-бързите и най-високо позиционирани предложения на тайванската компания. От доста време използвам външните SSD решения на ADATA, а отскоро имам и 256 GB SDXC карта от въпросната серия, като по-надолу ви предлагам някои детайли за нея.

ADATA Premier ONE SDXC UHS-II са супер бързи карти памет със скорости на четене до 290 MB/s или до 260 MB/s скорост на запис, което е няколко пъти повече от UHS-I. При анонса си през 2017-а това бяха първите SD карти памет, съвместими с Video Speed Class V90 спецификациите, което означава минимална скорост на запис от 90 MB/s.

Имайте предвид, че най-голямата 256 GB карта от серията е с по-ниски скорости – 275 и 155 MB/s за четене и запис съответно.

ADATA Premier ONE SDXC UHS-II

Тези решения са подходящи за видеозапис с 4K резолюция, какъвто снимам аз и заради което всъщност въпросният модел беше интересен за мен. Производителят от своя страна ги рекламира също и за 8K и 360-градусов видеозапис.

ADATA Premier ONE SDXC UHS-II

Другото важно за тази серия карти памет е, че се предлагат с огромен капацитет от 256 GB, но има и опции с 64 GB и 128 GB.

Картите са с автоматичен ECC (error correcting code), а освен това физически са доста добре защитени, като са водоустойчиви, устойчиви на шок, скенерите за багаж на летищата и други. Могат да работят при температури от -25 до 85 градуса по Целзий.

ADATA Premier ONE SDXC UHS-II

Серията ADATA Premier ONE се предлага и във формат microSD, но за съжаление нито те, нито SDXC картите се предлагат в момента у нас. В немския Amazon например 256 GB струва около 145 евро. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар