ADATA SE770G е компактно външно SSD с RGB подсветка

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Външните SSD решения на ADATA от години обитавят бюрото и раниците ми, като основната причина да ги харесвам е, че предлагат компактни размери, голям капацитет и високи скорости. Сега обаче при мен е един малко по-различен модел от тази категория на тайванците – ADATA SE770G. Външно SSD, което запазва щедрия капацитет и високата скорост, но идва с доста по-разчупен дизайн.

ADATA SE770G има сравнително компактни размери, макар че е осезаемо по-голям от модела SE800, който използвам в момента. Горната част е пластмасова, а отдолу е оребрен алуминий, който по начало е студен, но при работа може сериозно да се затопли, което е добре, защото служи за отвеждане на топлината.

ADATA SE770G е външно SSD с RGB подсветка

Устройството все пак е с доста компактни размери и повече от наполовина по-малко от смартфона ми. Габаритите са 99.5 x 57.5 x18 мм при тегло едва 136 грама, така че идеята да е винаги в раницата ми си остава с пълна сила – дори да не ми е необходимо винаги, не тежи толкова, че да се замислям дали да го извадя от багажа.

ADATA SE770G е външно SSD с RGB подсветка

Интересен е дизайнът, както споменах. Не само заради решетъчната структура на долната повърхност, но и заради RGB подсветката от горната страна. Да, ADATA са решили сериозно да разчупят визията на SE770G с въпросната подсветка, която има шарка на мрежа от хексагони, или миниатюрни лога на nixanbal, както аз се шегувам. Подсветката е винаги активна, когато SSD-то е включено към някакво устройство, което, разбира се, за някои може да е плюс, а за други да е разсейващо и неприятно. Честно казано никога не съм разбирал каква е идеята на тези преливащи цветове, но геймърите вероятно биха ги оценили.

А ADATA всъщност рекламира SE770G като подходяща покупка и за геймъри, тъй като SSD-то може да се използва с игровите конзоли PlayStation 5 и Xbox Series X/S.

ADATA SE770G е външно SSD с RGB подсветка

ADATA SE770G използва USB 3.2 Gen 2 Type-C конектор и осигурява скорости на четене от 1000 MB/s и до 800 MB/s скорост на запис на информация. Файл с размер от 3.66 GB се прехвърли от MacBook-а към SE770G за 6 секунди. В комплекта идват два кабела – USB C към USB A и USB C към USB C, който аз използвам с моя лаптоп. Кабелите са доста къси, по около 20-25 см, така че със сигурност се предполага, че устройството ще бъде разположено някъде пред очите ви и въпросната RGB подсветка непрестанно ще ви озарява в различни цветове.

ADATA SE770G е външно SSD с RGB подсветка

ADATA предлагат решението само в две опции според капацитета – с 512 GB и с 1 TB място за съхранение на файлове. Моята версия е по-малката, като успях да я запълня сравнително бързо с обемните видео файлове за видео ревютата, но имам навика периодично да ги разчиствам, така че SSD-то е постоянно в употреба през последните седмици.

Цената на ADATA SE770G във вариант с 512 GB е около 170 лв., а на двойния капацитет от 1 TB – около 326 лв.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар