AI изстреля акциите на Apple до рекордни нива

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Конференцията за разработчици на Apple тази година е определяна като най-важната и най-интересната досега не само от феновете, но и от редица анализатори, а това потвърждава и движението на акциите на компанията. Във вторник цената им е прескочила $200.

Цената на акциите на Apple ден след WWDC 2024 и анонса на новите базирани на изкуствен интелект функции, идващи за техните смартфони, таблети и компютри, е скочила със 7% до рекордните над $200/акция и е добавила $198 милиарда към пазарната капитализация на компанията. Към момента тя е $3.18 трилиона.

Така Apple се връща на второто място в класацията на най-скъпите компании в света, вземайки си го обратно от Nvidia и изоставайки единствено от Microsoft ($3.22 трилиона), но е на косъм да изпревари и тях. 

Apple

Този оптимизъм още веднъж подчертава колко гореща тема е изкуственият интелект в момента и въпреки леко позакъснялото навлизане на Apple в сферата – то със сигурност е ключова стъпка в развитието ѝ и може да осигури нов тласък за продажбите и на хардуерния ѝ бизнес. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар