AI фукнциите в iOS 18 няма да са задължителни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Потребителите на iPhone, които не искат да използват AI функциите, акцентирани в следващия голям ъпдейт на iOS, ще имат опцията да ги изключат напълно.

Изкуственият интелект е новата гореща тема в мобилните технологии и е нормално всички големи играчи да се фокусират именно в разработката на AI технологии. Не всички потребители обаче са толкова въодушевени за AI функционалностите, колкото компании като Apple, Google, Samsung и Amazon.

Предстоящият iOS 18 ще включва редица нови опции свързани с изкуствения интелект, които ще бъдат и в центъра на мобилната операционна система на Apple оттук нататък. Това, разбира се, притеснява не малка част от техните потребители, особено що се отнася до сигурността на техните лични данни и поверителността на тяхната информация.

1714187372 apple x openai

Според информация, предоставена от Bloomberg, някои предстоящи новости в iOS 18, свързани с AI, като интеграцията на ChatGPT в операционната система, ще бъдат изключени по подразбиране, а всеки желаещ да ги ползва ще трябва да ги включи ръчно.

AI функционалностите, разработени от самите Apple обаче няма да могат да се изключат, защото те ще са свързани с работата на основни системи като гласовия асистент Siri, например, който ще получи чисто нови опции за контрол върху апликациите на всеки един потребител.

Повече за AI интеграцията в iOS 18 ще научим от самите Apple само след броени дни, по време на WWDC на 10 юни.

siri  fsb5b98qe526 og

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар