AI функциите на iPhone ще са обединени под името Apple Intelligence

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple Intelligence ще обедини AI функциите в iPhone така, както Galaxy AI събира тези екстри в смартфоните на Samsung, а сега Марк Гърман от Bloomberg разкрива и какви ще бъдат те. Както стана ясно – част от тези възможности ще могат да бъдат деактивирани, ако потребителите се притесняват за сигурността на данните си. 

AI функциите ще бъдат представени в iOS 18, за която ще научим детайли още на 10 юни, а наесен ще излезе с iPhone 16 и като ъпдейт за по-стари модели. Очаква се обаче тези екстри да бъдат ограничени само до серията iPhone 16 и iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max от миналата година, тъй като имат по-сериозни изисквания към хардуера и процесорната мощ. 

Пакетът Apple Intelligence ще бъде достъпен и за iPad и Mac, като там също ще се изисква по-мощен хардуер и поне чипсет M1. 

iPhone 15 Pro

AI функциите може да са достъпни само за новата серия iPhone 16 и миналогодишните iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Сред възможностите, които Apple Intelligence ще предложи, са по-прецизно автоматично генериране на плейлисти в Apple Music, обобщаване на новини в Apple News, категоризиране и предложение на отговор на получени имейли, предложения за отговори на съобщения, вградена опция за гласов запис и транскрибиране на гласов запис в Notes, обобщаване на известията, обработка на снимки във Photos, асистент в браузъра Safari за обобщаване на текст от статии и други. 

Ключов ще бъде и ъпгрейдът на гласовия асистент Siri, който ще бъде по-интелигентен и ще може да контролира повече приложения. 

Източникът твърди, че свързаните с AI функции ще бъдат не просто акцентът при WWDC 2024 следващата седмица, а ще представляват половината презентация. Очаква се Apple да разработва сама някои от тези екстри, но за други ще разчита на партньорството си с OpenAI.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар