Airbnb забранява използването на охранителни камери в жилищата под наем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Airbnb обяви, че ще забрани инсталацията на охранителни камери в жилищата, които потребителите отдават под наем чрез платформата им. Промяната идва след множество случаи на открити скрити камери и няколко шумни съдебни дела.

Airbnb споделят в публикация в блога си, че са взели решението след консултации с наемателите, отдаващите под наем жилища и с експерти по сигурността.

Новите правила забраняват на хостовете да поставят камери вътре в жилищата си. Досега това беше позволено за някои общи помещения и коридорите, като наличието на камери трябваше да бъде ясно посочено в обявата. 

PC 32

От 30 април 2024 г. обаче домакините ще имат право да поставят охранителни камери само извън жилището – например на входа.

Наличието на сензори за шум, които да се използват за следене дали наемателите не организират партита, също беше регламентирано по-ясно. В бъдеще такива може да има само в общите помещения и наличието им трябва да бъде указано в обявата. Те могат само да измерват децибелите, но не и да записват или предават звук. Припомням ви, че партитата в Airbnb са забранени от 2022 г. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар