Airbus показа военен стелт дрон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Airbus представи нова концепция за безпилотен изтребител. Според компанията дронът може да се превърне в реалност през идните години. Той е предложен на немските военно въздушни сили Luftwaffe.

Подробности за новия дизайн на дрона, който в момента се нарича просто “Wingman” са малко.

Това е дрон от боен тип, който ще бъде командван от пилот в настоящ боен самолет като Eurofighter. Той ще поема високорискови задачи, които биха представлявали по-голяма заплаха за пилотираните самолети. Той ще предостави повече тактически опции и по този начин ще увеличи шанса за успех на мисията“, заявяват от Airbus.

Дронът е с делта крило и без опашка. Това означава, че апаратът ще разчита на усъвършенствани процесори за контрол на полета. Предните перки дават допълнителна маневреност, а дронът ще е способен на свръхзвукови скорости.

Размахът на крилете е 12 метра, обща дължина 15,54 метра, а височината е 2,53 метра. Твърди се, че общата площ на крилото на дизайна е 61,22 квадратни метра.

Предполага се, че дронът на Airbus ще може да носи ракети въздух-въздух или въздух-земя. Той ще може да извършва и бойни мисии, въоръже само с комплект за радио-електронна борба. Освен това Wingman ще има интегриран изкуствен интелект за по-висока автономност във въздуха.

Пълномащабен макет е изложен на започналото днес международното аерокосмическо изложение ILA в Берлин.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар