AirPods може да имат камери след няколко години

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2026 г. Apple планира да започне масово производство на безжични слушалки AirPods, оборудвани с камери, според известния анализатор от TF Securities Минг-Чи Куо (Ming-Chi Kuo). Bloomberg съобщи по-рано тази година за потенциалното пускане на AirPods с вградени камери за по-ясно възприемане на околната среда и взаимодействие със системи с изкуствен интелект.

В последния си доклад Куо заяви, че новите AirPods ще бъдат оборудвани с инфрачервена камера, подобна на тази, която се използва за реализиране на функцията Face ID в смартфоните iPhone и таблетите iPad. Според анализатора целта на Apple е оборудваните с камера AirPods да могат да бъдат интегрирани със очилата за добавена реалност Vision Pro и следващото поколение Apple Vision.

Новите AirPods ще подобрят качеството на пространствения звук. Например, ако потребител с новите AirPods обърне главата си, за да погледне в определена посока, когато гледа видеоклип с Vision Pro, източникът на звук в тази посока може да бъде подчертан, за да се подобри качеството на пространствения звук и да се изобрази по-реалистично виртуалната среда.

Куо твърди, че инфрачервената камера на AirPods ще може да открива промени в изображението на околната среда, “което потенциално позволява управление с жестове в пространството, за да се подобри взаимодействието на човека с устройството”.

Според анализатора Foxconn ще достави компонентите за инфрачервената камера, която ще се използва в AirPods. Foxconn разполага с капацитет за производство на около 18-20 млн. единици от камерата, което би осигурило около 10 млн. броя AirPods.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар