Alphabet ще прави промишлените роботи по-достъпни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Alphabet, компанията-майка на Google, създаде нова компания, посветена на софтуера за роботи. Intrinsic произлиза от изследователската лаборатория “X”, която се занимава с перспективни разработки, предава technews.bg.

По-рано дивизията “X” обособи някои други самостоятелни дейности в рамките на Alphabet, като например компанията за автономни автомобилни Waymo и научния екип Verily, припомня Enterprise IoT Insights.

Intrinsic ще се фокусира върху разработването на софтуерни инструменти, които целят да направят промишлените роботи “по-лесни за използване, по-евтини и по-гъвкави”, според блог публикация на Уенди Тан-Уайт, назначена за главен изпълнителен директор на фирмата.

В публикацията се казва, че обучението на роботи за изпълнение на задачи е трудоемко, изисква специалисти инженери, а освен това блокира производителността на предприятието и спъва икономическия прогрес. Ефектът е възпрепятстване на местното производство и задълбочаване на зависимостта на света от международните “производствени крепости”.

Това, от своя страна, създава неефективни, скъпи и вредни за околната взаимоотношения на внос и износ. Тан-Уайт цитира Световния икономически форум, според който 70 процента от световните стоки се произвеждат в 10 държави, а Международният транспортен форум твърди, че 30 процента от всички вредни емисии от транспорта са свързани с товарни превози.

Отключвайки достъпа до невероятни инструменти за производителност, ние се надяваме да подкрепим преминаването към по-устойчив и по-справедлив начин за произвеждане на нещата“, написа Тан-Уайт.

През последните няколко години нашият екип проучва как да дадем възможност на индустриалните роботи да усещат, да учат и автоматично да се поправят, докато изпълняват задачи, така че да работят в по-широк спектър от настройки и приложения“, допълва тя.

Работейки в сътрудничество с екипи от Alphabet и партньори в реални производствени условия, изследователите от Intrinsic са тествали софтуер, който използва техники като автоматизирано възприемане, задълбочено обучение, планиране на движение, симулация и контрол на силите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар