“Altitude Attitude” популяризират шест емблематични места в Пловдив

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инициативата “Altitude Attitude” популяризира шест емблематични места в Пловдив. Тя обединява усилията на община Пловдив, фондация “Пловдив 2019” и българската компания за управление на дигитални активи Nexo за почистване на забележителностите в града, съобщиха от фондация “Пловдив 2019”.

В навечерието на Деня на Съединението на България и празник на град Пловдив започват серия от шест събития, в които изпълнения на съвременни електронни артисти ще озвучат ключови културно-историческите паметници в града. Инициативата “Altitude Attitude” има за цел да популяризира шест емблематични места, превръщайки ги в отворена сцена за шест музикални изпълнения на известни български артисти. Всяко от поредицата събития ще бъде заснето от земя и въздух, за да се създадат едночасови видеа.

Като подготовка за събитията от проекта хълма “Бунарджик”, Младежки хълм, Небет тепе и Сахат тепе ще бъдат почистени от надписи, надрасквания и съпътстващи замърсявания от община Пловдив с подкрепата на българската компания Nexo Ч партньор на проекта. Събитията се реализират като част от програма “Наследство” на Пловдив – Европейска столица на културата.

Първото събитие е на 4 септември на Паметника на Съединението, където ще видим основателя на пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор и основен двигател на “Altitude Attitude” – sayulke. Програмата продължава с BORNE ALOFT (Бунарджик, 11 септември), Laylla Dane (Младежки хълм, 18 септември), denitza (Небет тепе, 24 септември) и Julieta Intergalactica (Сахат тепе, 2 октомври) и TECHNOBETON (Братска могила, 9 октомври). Всеки от изброените паметници ще има и свой уникален визуален облик, за който ще се погрижи визуалният артист Петко Танчев – съосновател на творческото студио SenseLab и Мелформатор.

Видеата ще се разпространят и от бъдещите и настоящи европейски столици на културата – Каунас (Латвия), Нови Сад (Сърбия) и столицата за 2023 г. Елевсина (Гърция), за да се представи по съвременен и дигитален начин едновременно историческото наследство на Пловдив и електронната сцена на България.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар