Always On дисплеят в iPhone 14 Pro все пак ще заприлича на този в Android смартфоните

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След години отлагане тази есен с моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max Apple най-после въведе функцията Always On Display, която позволява на потребителите да виждат важна информация, дори когато телефонът им не се използва. AOD при смартфоните на Apple обаче се оказа доста спорна екстра, защото не изключва дисплея, а просто намалява яркостта му и това смущаваше много потребители, включително и мен. Добрата новина е, че компанията от Купертино си е взела бележка и скоро ще поправи това недоразумение. 

В задаващата се версия iOS 16.2 собствениците на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще получат опция да използват по-стандартен Always On Display – такъв, какъвто сме виждали при редица смартфони с Android. При него уолпейпърът на екрана не остава видим, а изцяло изчезва, докато дисплеят показва единствено часа, датата, нивото на батерията и известията. 


Always-On Display

Тази функция е била добавена в третата бета версия на iOS 16.2, като в настройките на Always On Display вече има опция да бъде показван или скриват тапетът, както и да бъдат показвани или скривани известията, пише 9to5mac.com. 

Това е добра новина за всички потребители, които не бяха възхитени от първата версия на AOD в Pro версиите на iPhone 14. Причината за критиките всъщност е, че решението на Apple държи екрана твърде активен и човек често се бърка, че е получил известие е дисплеят е светнал, а такова всъщност няма. 

Все още не е ясно кога точно ще се появи ъпдейтът до финалната версия на iOS 16.2.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар