Amazon възприема биткойн още тази година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата седмица донесе силна подкрепа за биткойн: първо тя дойде от шефа на Tesla Илон Мъск, след това ласкаво за криптовалутата се изказа и шефът на Twitter Джак Дорси. Сега идват добри новини за биткойн и от гиганта в онлайн търговията Amazon, предава technews.bg.

На този фон основната криптовалута в света започна да поскъпва, след като за няколко седмици бе загубила над 50% от стойността си. Днешните новини може да повишат още котировките на биткойн.

Според източник, запознат с плановете на Amazon, до края на тази година интернет компанията ще започне да приема плащания в биткойн, а през 2022 г. ще има и свой токен, твърди Cityam.

Слуховете бяха провокирани от обява за свободна позиция в компанията – Amazon търси водещ специалист в областта на криптовалутата и блокчейн. В описанието на длъжността пише, че кандидатът трябва да е „експерт в блокчейн, технологии за разпределен регистър, цифрови валути на централната банка и криптовалута“. Той ще „управлява цялостната визия и продуктова стратегия“.

Очевидно Amazon се занимава сериозно с криптовалута, но според източника, плановете на интернет гиганта далеч надхвърлят просто набирането на водещ специалист в тази област.

Не става въпрос само за създаване на решения в някакъв момент от бъдещето. Плащането с криптовалута е пълноценна, добре обсъждана, неразделна част от бъдещия механизъм на работа на Amazon„, казва информаторът.

По неговите думи, „всичко започва с биткойн – това е ключовият първи етап от криптопроекта, а инструкциите идват от самия връх… от Джеф Безос“.

След биткойн Amazon ще интегрира етериум (Ethereum), кардано (Cardano) и биткойн кеш (Bitcoin Cash) в своята платежна система. Според инсайдера, компанията обмисля да използва около осем от най-големите криптовалути в света.

Това няма да отнеме много време, защото вече има планове и те [Amazon] работят по тях от 2019 г.„, отбелязва информаторът. След като проектът стартира и Amazon започне да работи с основните криптовалути, следващият етап ще бъде пускането на собствен токен.

Това ще се превърне в инфраструктура на много нива, където можете да плащате за стоки и услуги или да печелите токени като част от схема за лоялност„, казва още източникът, запознат с проекта на Amazon.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар