Amazon инвестира близо 16 милиарда в Испания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичното подразделение на американския гигант в онлайн търговията Amazon – Amazon Web Services, обяви днес, че ще инвестира 15,7 млрд. евро в изграждането на центрове за данни в Испания, предават Ройтерс и БТА.

Това е поредният технологичен гигант, обявил инвестиция за милиарди в Европа. В повечето случаи парите са за изграждането на мащабни центрове за данни.

Например, Meta планира да изгради огромен център за данни в Холандия, чиято консумация на електричество ще бъде от 200 MW. За сравнение един съвременен мощен ядрен реактор има средно около 1000 MW мощност.

Вчера Google обяви инвестиция от 1 милиард евро във Финландия за център на данни. Компанията гледа и към Гърция, където смята да отвори 20 000 работни места.

Microsoft са избрали Германия и Франция за инвестиция от милиарди евро за центрове за данни.

Технологичните центрове на Amazon да бъдат изградени в североизточния испански автономен регион Арагон. Това ще стане в рамките на 10 години. Те определят плана на Amazon Web Services като най-голямата инвестиция в технологичния сектор в Испания и в цяла Южна Испания. Благодарение на нея ще бъде подкрепено създаването на приблизително около 17 500 работни места до 2033 г. Те ще бъдат разкрити от местни фирми подизпълнители, които ще участват при реализацията на проекта, обяви Amazon.

Американският технологичен гигант обяви, че центровете му за данни в Испания ще бъдат с електрическа енергия, която изцяло е генерирана благодарение на възобновяеми енергийни източници.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар