Amazon представи симпатичен робот за охрана, наречен Astro for Business

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фирмите, които се грижат за сигурността, вече могат да закупят от Amazon робота за охрана Astro for Business, който да патрулира и картографира техните бизнес помещения. Радостно е, че новият робот няма да се нуждае от униформа, тъй като прилича по-скоро на Wall-E или прахосмукачка, отколкото на Терминатор. Astro for Business вече е на разположение на клиентите в САЩ срещу 2350 щ. долара. Той може да функционира както автономно, така и чрез дистанционно управление.

Новият патрулен робот Astro for Business е снабден с перископична HD камера с нощно виждане и осигурява 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, картина в реално време и двупосочна комуникация. Astro for Business е способен да картографира и да се движи в доста големи райони с площ до 465 m2 (това е квадрат с размери приблизително 21 × 21 метра.Очевидно пълноценното функциониране на робота на Amazon и контролът върху охранявания обект са невъзможни без абонамент за някоя от платените месечни тарифи, което изглежда е популярна тенденция за всякакви услуги в областта на високите технологии:


– Абонаментът за 20 щ. долара за Ring Protect Pro позволява на потребителите да запазват записи от устройствата за период до 180 дни и да ги синхронизират със сензорите за движение и алармите на Ring.

– Абонаментът Astro Secure струва 60 щ. долара и позволява на робота да патрулира автономно, като се движи по определени от потребителя маршрути.

Този план включва възможност за изпращане на сигнали до потребителя и автономна проверка за задействани сензори.

– Най-скъпият абонамент Virtual Security Guard за 99 щ. долара на месец осигурява уведомяване на агентите за бързо реагиране на Ring при откриване на непознат човек, странен звук или друга дейност, която роботът счита за подозрителна. За да получат достъп до Virtual Security Guard, клиентите трябва да платят и за абонаментите Ring Protect Pro и Astro Secure, което увеличава месечната такса до 179 щ. долара.

Възможно е в недалечно бъдеще компанията да въведе допълнителни планове, които ще предлагат например използването на електрошоков пистолет или газови гранати от робота. Миналата година Amazon пусна патрулния робот Astro for Home за частна употреба, като основните му функции са контрол на домашни любимци и уреди. Astro for Home все още се предлага само със специална покана на цена от 1600 щ. долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар