Amazon ще изисква допълнителен абонамент за AI функциите на Alexa

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като гласовият асистент на Amazon ще е сред последните на пазара, който ще получи AI функционалности, от Amazon възнамеряват да компенсират това чрез такса в рамките на $5 до $10, която няма да бъде част от Prime абонамента на компанията.

Лудата напдревара в сферата на изкуствения интелект продължава с пълна пара. След като от Google пуснаха Gemini през миналата година, а Apple анонсираха огромен пакет от AI функционалности, които ще бъдат част от iOS 18 под името Apple Intelligence, то ето че най-накрая и от Amazon са на път да разкрият плановете си в тази посока.

Команията на Джеф Безос планира да интегрира множество AI инструменти в своя гласов асистент – Alexa, подобно на интеграцията на ChatGPT в Siri. 

Alexa Hub SmartHome 0623 Matter 600x450

Amazon планира услугите базирани на изкуствен интелект да бъдат разделени на 2 отделни нива – безплатно и премиум, като премиум нивото ще има много по-напредничави и полезни опции за потребителите, но ще струва между $5 и $10 – такса, която ще бъде отделна от Prime абонаментните планове на онлайн ритейлъра.

Следващото поколение Alexa би трябвало да е готово за публична консумация през август, или поне такива са вътрешните срокове, разкрити от Reuters. Допълнителната мотивация за Amazon е разделена в 2 директиви – от една страна Apple Intelligence ще се забави в европейския съюз поне до догодина, а от друга страна, подразделението на компанията, разработващо Alexa е на сериозна загуба, така че всеки допълнителен долар за тях е добре дошъл, нищо че са част от една от най-богатите корпорации в света, но това е друг въпрос. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар