Amazon ще съкрати още 180 служители в сферата на игрите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подразделението за игри на технологичния гигант Amazon е изправено пред второто си голямо съкращение на служители през 2023 година. Това, както и миналия път, обяви вицепрезидентът на Amazon Games Кристоф Хартман.

Припомняме, че през април Amazon съкрати “малко над” 100 души от такива гейминг структури като Prime Gaming, Game Growth и Amazon Games. Този път от работа ще се лишат “малко над” 180 служители.Като част от преструктурирането на бизнеса си с игри в частност, Amazon реши да закрие две свои инициативи – Twitch канала Crown и Game Growth – програма, която помагаше на разработчиците да популяризират своите игри. Хартман подчерта, че компанията се “гордее с работата” на Crown и Game Growth, но заключи: “Трябва да съсредоточим ресурсите и усилията си върху предоставянето на страхотни игри на геймърите сега и в бъдеще.” Компанията пренасочва усилията си към Prime Gaming: “Слушаме нашите клиенти и знаем, че месечните безплатни игри са това, което те искат най-много.”


 “Продължавам да вярвам в нашето бъдеще. Разработваме и издаваме страхотни игри с голям потенциал, екипите в нашите студия се разрастват, а пътят напред е светъл”, не се обезкуражава Хартман. В момента Amazon Games се фокусира върху предстоящите премиери на Throne and Liberty и Blue Protocol, бъдещите игри във вселените на Tomb Raider и Lord of the Rings и сключването на нови сделки за разширяване на каталога на Prime Gaming.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар