Android 11 пристига за първите смартфони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След няколкомесечно тестване в бета днес Android 11 най-после излиза във финална версия за първите устройства. Google пусна най-новата версия на операционната си система за своите смартфони от сериите Pixel 2, 3, 3A, 4 и 4A, но някои партньори също са готови с актуализацията. 

Android 11 включва нови възможности, организирани в темите разговори, свързани устройства, сигурност и други.

Ъпдейтът предлага възможност чатовете с контакти от всички чат приложения да се визуализират в балони, точно както Messenger на Facebook. Освен това новата версия позволява организация на известията по категории и дори приоритизиране на конкретни сред тях; има вградена функция за видеозаснемане на екрана; цял куп допълнителни контроли и опция за мобилни разплащания в менюто за изключване при задържане на On/Off бутона; безжична свързаност за Android Auto; допълнителни настройки за сигурността, като например еднократно разрешение за приложенията и други. 

Заедно с моделите Pixel на Google актуализацията до Android 11 е достъпна и за устройствата на някои други компании, но при тях има допълнителни условности, а и става въпрос за публична бета, а не за финален ъпдейт.

Все пак това са моделите OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, Oppo Find X2, Oppo Find X2 Pro, Oppo Reno 3, Oppo Reno 3 Pro, Realme X50 Pro, Xiaomi Mi 10 и Xiaomi Mi 10 Pro

За моя Mi 10 например няма наличен ъпдейт в настройките, а достъпът до Android 11 става чрез кандидатстване за тестър на Mi Pilot MIUI Global Stable Beta ROM. Така че засега аз съм пас и оставам в очакване на финалния редовен ъпдейт.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар