Android 11 ще отключи безжична връзка с Android Auto за всички смартфони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Google обяви, че със следващата версия на операционната им система Android 11 всички смартфони ще могат да се възползват от безжична връзка за функцията Android Auto. Това е автомобилната платформа, която позволява основни функции от устройствата с Android да се използват върху по-големия екран на инфоразвлекателната система в превозното средство. 

Досега Android Auto се използва чрез връзка с USB кабел между смартфона и автомобила, но от близо 2 години Google въведе безжична опция. Тя обаче беше ограничена само за техните смартфони и за някои модели Galaxy на Samsung. 

Android Auto

Сега в сайта на услугата се посочва, че с Android 11.0 всички смартфони ще могат да използват безжична връзка за Android Auto. 

Има някои условия, като това да се поддържа 5 GHz Wi-Fi и използването му да бъде съобразено с европейските регулаторни изисквания, гласи сайтът.

От една страна това е чудесна новина и ще направи функцията в пъти по-лесна и приятна за използване. От друга – USB връзката досега беше ценна, защото докато използвате телефона си в автомобила (за слушане на музика, навигация, разговори), той се зарежда. Е, съвременните автомобили с гнезда за безжично зареждане ще могат и в бъдеще да се радват и на двете ползи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар