Apple бележи близо 20% скок в продажбите на iPhone в Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Декември на 2019 г. изглежда е бил особено успешен за Apple, чиито смартфони са били сред най-търсените на най-големия пазар в света – Китай. Данни на китайското правителство, цитирани от Bloomberg, сочат, че през този месец продажбите на iPhone са скочили с близо 20 на сто спрямо предходната година. 

18.7% е ръстът в продажбите на iPhone на китайския пазар през декември на 2019 г., което означава около 3.18 милиона броя. Този резултат е още по-впечатляващ на фона на общия спад за пазара там, свиващ се с 13.7% до под 30 млн. продадени смартфона. 

Apple успява да пробие с новата си серия iPhone 11 сред изключително силната конкуренция в Китай, където редица компании предлагат атрактивни устройства на по-ниски цени. Според анализатори успехът е завиден и предвид липсата на 5G поддръжка в тези модели – функционалност, която очакваме от iPhone едва през тази година. 

Все пак експертите отчитат, че със серията iPhone 11 компанията от Купертино предложи ключови подобрения в камерата и живота на батерията. Освен това в Китай Apple намали стартовата цена на смартфоните си с $50. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар