Apple вече има 27 коли за тестове на системата си за безпилотно управление

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple е добавила 24 нови автомобила към флота си, с който тества платформата си за самоуправляващи се коли, съобщава Bloomberg. Това се е случило само през последните 6 месеца и показва сериозните амбиции на Тим Кук и компания в сферата.

Apple получи първото си разрешение за тестове на автономни коли в Калифорния през април 2017 г., когато започна само с 3 броя. 

Днес компанията вече разполага с 27 SUV модела Lexus RX450h, след като от юли 2017 г. до днес е регистрирала нови 24 коли в Калифорнийския департамент за моторни превозни средства. 

Припомням ви, че Тим Кук призна, че Apple разработва своя платформа за самоуправляващи се автомобили през юни м.г. Проектът с кодово име Titan всъщност започна първоначално с идеята за създаване на собствена безпилотна кола, но плановете се промениха междувременно.

Apple ще трябва да действа още по-бързо, защото Waymo вече има няколкостотин самоуправляващи се автомобила в шест щата, а традиционните автомобилни производители добавят все повече такива технологии към своите коли. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар