Apple вече позволява на клиентите си да ремонтират сами своя iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Програмата Self Service Repair, която Apple обяви в края на миналата година, вече е активна в САЩ. Тя позволява на потребителите сами да ремонтират своя iPhone 12, 13 или SE с оригинални части и инструменти на Apple. Инициативата е част от усилията на технологичния гагинт да разшири достъпа до ремонтни услуги за лица, които вече имат опит в работата с електронни устройства. Очаква се по-късно тази година програмата да бъде достъпна и в Европа.

Apple посочва, че оригинални ръководства за ремонт, части и инструменти ще са налични в нов магазин, където клиентите ще имат достъп до над 200 отделни компонента, като дисплеи, батерии и камери. Пръвоначално програмата ще поддържа само iPhone 12, 13 и третото поколение iPhone SE, но компанията планира да я разшири, добавяйки части за Mac с Apple Silicon по-късно тази година.

За да започне процеса по ремонт на устройството си, клиентът първоначално ще трябва да прегледа ръководството за съответния модел, а след това да поръча нужните части и инструменти. Компонентите са оригинални, преминали през обширните тестове за качество на компанията и са същите, които са налични в мрежата на оторизирани сервизи на Apple. За някои от тях клиентите ще получават и кредит при връщане на старата част за рециклиране. Инструментите също са проектирани по поръчка, за да осигурят най-удобния начин за ремонт на устройствата, гарантирайки безопасността и надеждността на процеса.

Apple

Apple ще предлага и комплекти инструменти под наем срещу $49, за тези клиенти, които не искат да ги купуват само за един ремонт. Таксата включва една седмица на разположение на клиента и безплатна доставка.

Въпреки че със Self Service Repair Apple се стреми да разшири достъпа на клиентите си до ремонти, компанията предупреждава, че по-голяма част от тях все пак трябва да посетят професионален сервиз, за да си гарантират безопасен и надежден ремонт. През последните години Apple разшири мрежата си до над 3000 независими доставчици на услуги и над 5000 оторизирани сервиза по света.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар