Apple е на път да продаде 90 милиона нови модела iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последния си тримесечен отчет, Apple не изрази особена загриженост за търсенето на най-продаваните си смартфони, въпреки че от месеци анализаторите в индустрията говорят за намаляващ интерес към тях. Експертите на Wedbush Securities не са преразгледали първоначалната си прогноза и все още смятат, че Apple ще има време да продаде 90 милиона iPhone-а от ново поколение до края на годината.

Компанията не е увеличила цените на смартфоните iPhone 14 серия на ключовите пазари за САЩ и Китай, въпреки че в някои региони новите модели се предлагат на значително по-висока цена от своите предшественици. Според Wedbush Securities клиентите нетърпеливо правят предварителни поръчки за iPhone 14, като апаратите от категорията Pro на Apple са готови за доставка от средата на октомври, а времето само се увеличава, което предполага силно търсене.Експертите смятат, че от около един милиард смартфона на Apple в експлоатация, цели 240 милиона са на повече от 3,5 години и следователно подлежат на обновяване в близко бъдеще. Това позволява на доклада да прогнозира обем на продажбите от 90 милиона единици само през настоящата година.


Според някои прогнози се очаква Apple да генерира около 415,8 млрд. долара приход през календарната 2023 г., като около половината от тази сума ще се формира от продажбите на смартфони. През текущото фискално тримесечие, което приключва през септември, Apple може да надмине очакванията на анализаторите както по отношение на броя на продадените смартфони, така и по отношение на размера на приходите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар