Apple е патентовала перископна система, която може да видим в iPhone догодина

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че при смартфоните с Android перископната система се използва в камерите вече няколко години, Apple досега не е въвела това решение. Според по-ранна информация от анализатора Минг-Чи Куо това предстои да се случи не по-късно от 2023 г., а днес имаме и потвърждение, че компанията от Купертино е получила и патент за перископна система. При това по-различна от тази в останалите смартфони. 

Патентът показва, че перископната система на Apple разчита на две призми, между които има няколко лещи. Перископните системи при популярните модели с Android използват една призма.

Apple патентова перископна система за камерата на бъдещ модел iPhone

Тази оптична система би трябвало да позволи на Apple да постигне по-сериозно приближение без загуба в качеството за смартфоните си, тъй като към момента максимумът (при iPhone 12 Pro Max) е едва 2.5-кратен зуум и не е конкурентен на постижението от 10х оптичен зуум при някои Android модели. 

Очакванията са тази перископна система да пропусне iPhone 13, който излиза само след два месеца. Вместо това Apple вероятно ще е готова да я имплементира в смартфоните си догодина или през 2023-а, прогнозират експерти. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар