Apple е платила близо $1 млрд. неустойки на Samsung заради по-малко поръчани OLED панели

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung е получила $950 милиона от Apple заради това, че компанията от Купертино не е поръчала предварително уговорения брой OLED панели от корейския производител. Информацията идва от доклад на Display Supply Chain Consultants, като в него сумата е още по-голяма от по-рано съобщените $750 милиона от TheElec. 

Новината е добра за доставчика, подразделението за дисплеи на Samsung, който във финансовите си резултати за второто тримесечие на 2020 г. посочва, че за периода има еднократни постъпления от бизнеса с дисплеи, но без да назовава сумата. Така според източника въпросното плащане от Apple е извело бизнеса с дисплеи на корейците на печалба, а иначе се е очаквала загуба. 

SDCC посочва, че това плащане е неустойка за това, че Apple не е купила толкова OLED панели за смартфони, колкото предварително е била договорила със Samsung. А предварителната договорка със сигурност е била свързана с отстъпки при по-големи количества, но заради COVID-19 бизнесът на Apple, а и на всички други производители, пострада сериозно и продажбите в периода изглежда са били по-ниски от очакваните. 

Интересното е, че такава неустойка Apple не плаща на Samsung Display за първи път. През второто тримесечие на 2020 г. компанията от Купертино се е разделила с $684 млн. заради същото, припомня SamMobile. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар