Apple е приключила триумфално 2020 г. с рекордните над $100 млрд. приходи за тримесечието

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За първи път в историята си Apple прехвърли $100 милиарда приходи за едно тримесечие и за периода октомври-декември на 2020 г. отчете $111.44 милиарда приходи (21% ръст спрямо същия период на миналата година) и печалба от $28.76 милиарда. Причините са много, но успехът на серията iPhone 12 изглежда е с най-голяма тежест. 

Въпреки кризата с COVID-19, която освен че доведе до свиване на потребителския интерес, накара Apple да затвори повторно някои свои магазини, продажбите да позакъснелите им смартфони iPhone 12 са донесли рекордни приходи за компанията.

Продажбите на четирите модела са прехвърлили $65 милиарда, като предишният рекорд е бил за коледното тримесечие на 2018 г. ($61.58 млрд.). Това са 59% от всички приходи за периода, дошли единствено от смартфони.

Приходите от други продуктови категории също са скочили за периода. Продажбите на iPad са се увеличили с 41% ($8.44 млрд.), а тези на Mac – с 21 на сто ($8.68 млрд.). Ръстът тук най-вероятно се дължи на продължаващата криза с COVID-19, която накара много хора да работят и учат от вкъщи, а така и да имат нужда от ново устройство за целта. Apple от своя страна не престана да обновява тези продуктови категории, като в края на годината лансира и чисто новите си компютри със собствения чипсет M1. 

Приходите от Услуги са били $15.76 млрд., а от Носими технологии, технологии за дома и аксесоари – $12.97 млрд. (30% ръст).  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар