Apple е продала повече смартфони от Samsung и от Huawei през коледното тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple е успяла да изпревари конкурентите си в топ 3 и е продала повече смартфони от Samsung и Huawei, показват данните от няколко проучвания за последното тримесечие на 2019 г. Общата картинка за цялата изминала година обаче отрежда на компанията от Купертино трето място. 

Тим Кук току-що обяви финансовите резултати на Apple за последните три месеца на миналата година, които поставиха нов рекорд по отношение на приходите и печалбата за коледния период. Компанията обаче не споделя точни данни за продадени бройки и затова изчакахме проучванията на пазарните анализатори. 

продажби на смартфони в света за Q4 на 2019

Apple е била лидер на смартфон пазара за периода октомври-декември 2019 г. според няколко анализаторски фирми. Counterpoint Research изчислява, че тиражът на iPhone е достигнал 72.9 милиона броя спрямо 70 милиона бройки от смартфоните Galaxy на Samsung. Strategy Analytics също поставя Apple начело със 70.7 млн. спрямо 68.8 млн. за Samsung. Canalys имат сходни данни. 

Разминаване има единствено при IHS Markit, според които Samsung са били първи със 70.7 млн. спрямо 67.7 млн. за iPhone.

Във всеки случай обаче изглежда iPhone се завръща към славните си моменти и днес продължава убедително да носи ключовия дял от приходите на Apple. Причината в конкретния случай, разбира се, са успешните модели в серията iPhone 11, които направиха сериозна крачка напред по отношение на камера и живот на батерията. Американците ще се опитат да запазят набраната скорост с премиерата на нов модел в по-достъпния ценови сегмент през март, твърдят слуховете. 

продажи на смартфони в света за цялата 2019 г.

За цялата 2019 г. обаче класацията е по-различна. Samsung остава начело с 20% дял, следва Huawei с 16% и Apple с 13 на сто, сочат данни на Counterpoint. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар