Apple и Globalstar може да обявят функция за сателитна връзка на iPhone 14 на 7 септември

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple може да обяви на 7 септември новата функция за сателитна връзка на iPhone 14, за която преди време имаше немалко слухове, твърди Тим Фарар, консултант по сателитни комуникации в Telecom, Media and Finance Associates. В няколко поредни поста в Twitter Фарар посочва, че функцията ще бъде реализирана в партньорство с Globalstar и звездното небе в поканата за есенното събитие на компанията само подхранва тези спекулации.

Oще през февруари Globalstar обяви, че е придобила 17 нови сателита, за да предостави “непрекъснати услуги на потенциален клиент”, който може да е именно Apple. Според Фарар услугата ще се предлага безплатно за двупосочни текстови съобщения само при стартирането си и ще използва съществуващия сателитен спектър, за да не се изисква промяна в правилата на FCC. За разлика от нея, тази на T-Mobile и SpaceX е по-амбициозна и ще поддържа и MMS и избрани приложения за съобщения, но според експерта ще срещне значителни регулаторни препятствия в цял свят.Apple-Event-Far-Out-Feature


Пръв, още миналия декември, за сателитната връзка на iPhone 14 съобщи журналистът от Bloomberg Марк Гърман, а по-рано тази година той посочи, че върху функцията още се работи, но тя може да бъде готова за премиерата на серията. Според Гърман услугата ще е предназначена само за извънредни ситуации и ще позволи на потребителите да се свързват с властите и спешните номера, като ще е налична и за Apple Watch.

За целта обаче е нужен специален модем, което предполага, че сателитната функция ще е достъпна само за серията iPhone 14 и по-нови модели в бъдеще, докато услугата на T-Mobile ще е налична “за по-голямата част от смартфоните” в мрежата на оператора.

За съжаление липсват и подробности дали сателитната връзка на iPhone 14 ще е достъпна само за потребителите в САЩ или за всички. Очакваме да научим това на 7 септември.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар