Apple може да добави сензорен дисплей към лаптопите MacBook през 2026 или 2027 година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лаптопите със сензорни дисплеи от години са нещо стандартно в света на Windows, но Apple отказва да въведе тази технология при своите модели MacBook. В началото на годината Марк Гърман от Bloomberg заговори по темата и сподели, че най-рано през 2025 г. лаптопите на Apple може да предложат тъчскрийн. Нова информация обаче сега твърди, че това ще се случи през 2026 или 2027 г. 

Очаква се сензорният дисплей да бъде тема за лаптопите MacBook, след като те преминат към OLED панели за екраните си. В момента компанията все още използва Mini-LED подсветка за по-скъпите си машини, но се очаква догодина да видим първите таблети iPad с OLED панели, а след тях и MacBook. 

Източникът твърди, че Apple ще въведе тъчскрийн за своите модели MacBook Pro с 14.2″ и 16.2″ OLED екрани, а също и за MacBook Air с 13.6″ и 15.3″ OLED дисплеи. 

Технологията ще бъде с вграден сензорен панел в самия OLED панел, което ще позволи слоят му да бъде по-тънък и ще намали разходите. А производители на тези екрани ще бъдат Samsung Display и LG Display, като съответните им разработки носят имената Y-OCTA и Touch On Encapsulation (TOE).

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар