Apple може да замени ноча в новия iPhone с две изрязани в дисплея дупки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От месеци се говори, че със следващото поколение на iPhone ще видим отпадането на ноча, поне при двете версии Pro. Очакваше се той да бъде заменен със стандартния за Android смартфоните изрязан кръг за селфи камерата, но Apple изглежда има по-ексцентрични планове. 

Според най-новата информация iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max няма да имат ноч, но на негово място ще има две изрязани дупки в централната горна част на екрана. Едната ще бъде елипсовидна, а другата – кръг. 

Идеята е, че някъде там ще бъде скрита селфи камерата, а останалите изрязани зони ще са за част от сензорите, необходими за функционирането на технологията за сканиране на лицето Face ID. Първоначално се говореше, че всички сензори ще бъдат под дисплея и това няма да попречи на Face ID, но според анализатора Рос Янг, от когото идва тази информация, това решение все още не е готово и затова сензорите остават видими.

iPhone 14 Pro

Рос Янг също твърди, че тази година Touch ID няма да се завърне като скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Разбира се, всичко това все още са първи слухове в тази посока и не е сигурно дали Apple действително планира такъв дизайн. 

Заглавното изображение е дело на Ian Zelbo

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар