Apple може да не обнови Mac Studio, но подготвя нов Mac Pro

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Феновете на представения през март миналата година настолен компютър Mac Studio вероятно са се надявали да видят негова версия и с чипсет от серията M2, но това изглежда няма да се случи. Марк Гърман пише, че вместо това Apple ще се фокусира върху новия си мощен Mac Pro. 

Задаващият се Mac Pro ще бъде твърде близък като функционалност до Mac Studio, поради което Apple няма да представи и двете машини. Според журналиста или ще видим нов Mac Studio след време, базиран на чипсет от серията M3 или М4, или изобщо повече няма да получим нова негова версия. Mac Studio


Apple Mac Studio

Това звучи логично, но и много странно защо Apple изобщо ще започва серията Studio, без планове да я продължи. Още отначало беше ясно, че приликите между Studio и Pro могат да са твърде много, за да има ясно разграничение помежду им. 

Причината за объркването може би са първоначалните планове на Apple, които предвиждаха лансиране на Mac Pro със супер мощен чипсет M2 Extreme. Те обаче са били отменени, стана ясно преди време, като сега на дневен ред е Mac Pro с по-скромен M2 Ultra, какъвто би имал и потенциален нов модел Mac Studio. Оттам и проблемът с припокриването на двете серии. 

Apple Mac Pro

Apple Mac Pro

Колкото до Mac Pro, който се очаква през 2023 г. – той ще запази дизайна на своя предшественик, но за първи път в тази серия ще замени Intel с Apple Silicon. Най-вероятно няма да предлага добавяне на повече RAM, но ще има опция за ъпгрейд на други компоненти, като се говори за SSD, GPU и други. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар