Apple може да се откаже от разработката на собствен 5G модем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отдавна се говори, че Apple разработва собствен 5G модем, с който компанията да увеличи броя на своите чипове в iPhone, но най-вече да намали зависимостта си от настоящия доставчик Qualcomm. Периодично излиза информация за различни проблеми, с които се сблъскват Купертино в процеса, но сега за първи път се появи слух, че Apple може да се откаже генерално от проекта. 

Информацията твърди, че Apple е в процес на реорганизация на отдела, отговорен за разработката на 5G модем и е възможно той да бъде закрит. 

Това означава не само че производителят няма да успее да включи собствен модем в очаквания през 2025 г. достъпен iPhone SE 4, но и в който и да е смартфон след това. 

Новината, разбира се, не е официална, но, ако се окаже истина, това би бил един от най-сериозните провали за Apple досега. Провал, който обаче ще остане в графа неофициални, тъй като до момента не е било обявено, че се подготвя такъв чип. Така или иначе, детайли по темата би трябвало да се появят в близко бъдеще, за да отрекат или подкрепят тези слухове. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар