Apple най-после ще смали ноча при iPhone 13 + още нови детайли

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-малък ноч на дисплея – това е една от характеристиките, която ще носят и четирите нови модела iPhone 13, които се очакват по-късно тази година. Информацията идва от достоверен източник, анализаторът Минг-Чи Куо, който също така потвърждава, че двата модела Pro ще имат 120 Hz опресняване на дисплея. 

Apple планира най-после да смали ноча в дисплеите на следващото поколение iPhone, което означава, че най-вероятно ще има промени по дизайна на технологията Face ID, служеща за разпознаване на лицата и отключване на телефона. 

Другата новост е технологията за дисплея LTPO, която ще позволява по-ниска консумация на енергия чрез адаптивна опреснителна честота от до 120 Hz. Т.нар. ProMotion технология Apple използва отдавна при таблетите си iPad Pro, но тепърва предстои да я пренесе при смартфоните си. 

Куо твърди още, че и тази година Apple ще представи 4 смартфона, които ще са логични продължения на серията iPhone 12. Ще бъде запазен Lightning конектора, а 5G модемът ще бъде Snapdragon X60 на Qualcomm.

Едно от най-интересните неща ще бъде пренасянето на оптичната стабилизация Sensor-shift към цялата серия iPhone 13. В момента тази екстра е запазена само за най-скъпия модел iPhone 12 Pro Max. Освен това се очаква подобрения на ултрашироката камера, която ще предлага по-широка бленда f/1.8 и автофокус. Отхвърля се слухът, че LiDAR скенерът ще стигне до всички модели и Куо смята, че той все така ще присъства само във версиите Pro. 

Друга важна подробност е, че батериите в новите модели ще бъдат по-големи спрямо серията iPhone 12, която всъщност въведе по-малки батерии сравнено с предшестващата я. 

За финал – Минг-Чи Куо не очаква Apple да представи нов модел iPhone SE поне до първата половина на 2022 г. Анализаторът прогнозира, че въпросният апарат ще запази дизайна на предшественика си и ще го надгради с някои нови ключови екстри, сред които нов чипсет и 5G свързаност. 

Източник – цък. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар