Apple не представи нов Mac през четвъртото тримесечие за първи път от 2000 г. насам

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За първи път от 22 години насам Apple не представи нов Mac през четвъртото тримесечие. Това е така, защото пускането на новите MacBook Pro и Mac Pro, което се очакваше през есента, беше отложено за 2023 година.

В миналото Apple е пускала поне един нов Mac през четвъртото тримесечие на всяка година. Тази традиция започна през 2001 г., когато на пазара се появи iBook G3. Най-новият Mac, който се появи на пазара, беше MacBook Air с чип Apple M2, който беше представен през юли тази година. Периодът след пускането на MacBook Air може да се окаже най-дългият между обявяването на нови компютри от Apple.Имаше слухове, че Apple ще представи нови 14-инчови и 16-инчови компютри MacBook Pro преди края на годината. Това обаче не се случи. Според вътрешни източници, които се позовават на веригата за доставки, новите модели MacBook Pro ще бъдат представени на широката публика най-рано през март следващата година.


Това беше потвърдено и от журналиста на Bloomberg Марк Гурман, който по-рано писа, че новите Mac-и ще се появят през първото тримесечие на 2023 г. При лаптопите MacBook Pro забавянето спрямо първоначалните очаквания може да достигне до шест месеца. Очаква се новите лаптопи на Apple да се базират на собствените процесори M2 на Apple, както и на редица други хардуерни подобрения.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар