Apple няма да плаща на OpenAI за интеграцията на ChatGPT в iOS 18

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Интеграцията на ChatGPT в стотици милиони устройства на Apple ще даде видимост и ще популяризира технологиите и бранда на OpenAI толкова, че изобщо няма място за обсъждане на финансови измерения на подобна сделка. Или поне това вярва Apple според вътрешна информация около отношенията между двете компании, разпространена от Bloomberg. 

WWDC 2024 донесе със себе си редица интересни новости за много продукти на Apple, но нищо не бе по-вълнуващо от Apple Intelligence и ChatGPT интеграцията в iOS 18. А ето, че дни след презентацията все още излизат любопитни детайли, които досега оставаха скрити за широката публика.

Според източници на Bloomberg, споразумението между Apple и OpenAI няма определена монетарна стойност, поне засега. Технологичният гигант смята, че давайки достъп до продукта на OpenAI на стотици милиони свои потребители, той прави за тях повече от добра услуга, която дори не може да бъде измерена в пари. Според Apple тази интеграция носи на OpenAI равна или дори по-голяма стойност от потенциални финансови облаги, твърди източникът. 

CHATGPT

Гледайки напред в бъдещето обаче, от Apple се надяват да могат да подпишат договори с повечето AI компании, които да включват клаузи за споделяне на приходите, които те получават при монетизацията на резултати от търсенето, до които техните чатботи достигат, използвайки продукти като iPhone, iPad и Mac.

Припомням ви, че на събитието беше обявено, че в продуктите на Apple предстои интеграцията на AI модели и на други компании.

Пълната версия на iOS 18 и всичките ѝ благинки се очаква тази есен.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар