Apple няма да последва Facebook в метавселената с първите си очила за смесена реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази година се очаква Apple да навлезе в нова продуктова категория и да представи първите си очила (или шлем) за смесена реалност. Мнозина биха предположили, че това е начинът на компанията от Купертино да последва Facebook, вече Meta, в метавселената, но всъщност плановете са съвсем различни.

Очилата за смесена реалност на Apple няма да са средство за влизане в друг свят, паралелен на реалния. Вместо това устройството ще залага на добавената реалност и на отделни VR изживявания.

Това съобщава Марк Гърман в новия си бюлетин за Bloomberg, като според източниците му идеята за метавлесената не стои на дневен ред за Apple. „Ще се изненадам, ако при представянето на продукта на сцената изобщо чуя думата „метавселена“, казва Гърман. 

Очаква се очилата на Apple да са създадени за игри, за комуникация и за консумация на съдържание, но не и да бъдат устройство, което потребителите постоянно да носят. 

Слуховете твърдят, че ще видим новия продукт на Apple до края на 2022 г., като той ще предлага високотехнологичен дизайн и иновативна конфигурация от три дисплея. Едва ли ще се изненадате, че се говори за доста висока цена – около $3000. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар