Apple обмисля варианти за въвеждане на Touch ID при Apple Watch

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато в мрежата се въртят слухове дали и кога Apple ще въведе скенер за пръстови отпечатъци под дисплея при iPhone, се появи информация, че функцията вече се разработва за Apple Watch. Говори се, че компанията обмисля два варианта за интегриране на решението.

Източникът твърди, че функцията Touch ID може да бъде въведена при Apple Watch чрез вграждане на скенер за пръстови отпечатъци в страничния бутон на часовника – т.нар. Digital Crown.

Има обаче и сценарий, при който скенерът ще бъде интегриран в дисплея на устройството. Говори се, че този вариант се обмисля за Apple Watch Series 7.

Функцията би била полезна за потребителите на Apple Watch, защото ще замени въвеждането на PIN код с кратко докосване.

Посочват се и някои от новостите, които ще бъдат въведени със следващата версия на watchOS (watchOS 7). Тук влизат функция за измерване нивата на кислородна сатурация на кръвта, по-големи възможности за гласово управление чрез Siri и промени по потребителския интерфейс.

Очаква се следващото поколение на Apple Watch да дебютира наесен, но още през юни, на конференцията за разработчици WWDC, би трябвало да видим новата версия на watchOS. Припомням ви, че заради епидемията от коронавирус събитието тази година ще се проведе само оналйн.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар