Apple обяви кои са най-добрите игри и приложения в App Store Awards 2023

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple публикува списък с победителите в App Store Awards за 2023 г., в които отличава най-добрите игри и приложения за своите устройства за годината. В селекцията попадат 5 игри, 5 приложения и 5 заглавия в категорията Културно влияние, които са двигатели на позитивна промяна.

Най-доброто приложение за iPhone е AllTrails на AllTrails, което е спътник и помощник на хората с активности на открито – разходки в планината, каране на велосипед, бягане и други. Най-доброто приложение за таблетите iPad е Prêt-à-Makeup от Prêt-à-Template, за Mac това е Photomator от UAB Pixelmator Team, за Apple TV – MUBI от MUBI, а за Apple Watch – SmartGym от Mateus Abras.

Apple-Store-Awards-2023-iPhone-App-of-the-Year-AllTrails inline.jpg.large 2x

При игрите за iPhone е избрана Honkai: Star Rail от COGNOSPHERE PTE, за iPad – Lost in Play от Snapbreak Games и за Mac – Lies of P от NEOWIZ. Игра на годината в платформата Apple Arcade е Hello Kitty Island Adventure на Sunblink.

Apple-Store-Awards-2023-iPhone-Game-of-the-Year-Honkai-Star-Rail big.jpg.large 2x

Победителите в категорията Cultural Impact са: Pok Pok, Proloquo, Too Good to Go, Unpacking и Finding Hannah.

Apple-Store-Awards-2023-Cultural-Impact-Pok-Pok inline.jpg.large 2x

App Store е онлайн магазинът на Apple, който стартира през 2008 г. и днес предлага 1.8 милиона приложения, преглеждани седмично от над 650 милиона потребители от 175 държави. През 2022 г. магазинът е генерирал за разработчиците на приложения над $1.1 трилион. 

Като тенденция на 2023 г. редакторите на App Store отличават изкуствения интелект, който навлиза във все повече приложения. 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар